8.12.11

Den där Nilas.


De där pigga, glittrande ögonen. De runda, goa kinderna. Smilgropen i den ena. Den lilla pytte-näsan. Och risgrynen i underkäken. Den lena magen, de knubbiga låren, de små händerna och fötterna, fingrarna och tårna...

När han njuter av maten, eller är nyvaken. När han väcker mig med att gnugga näsa varje morgon. När han blir alldeles till sig av glädje då Martin kommer hem från jobbet.

Han sprattlar med benen av iver. Han kiknar av skratt. Han gråter eller skriker, och till och med då..

Och när han sover, så oskuldsfull och sårbar. Jag skulle skydda honom med mitt liv utan en sekunds tvekan - om jag var tvungen.

Den där minen han har när han koncentrerar sig på något, och den där andra när han tänker göra något han inte får. Eller den han har när han känner sig stor och tuff. Men allra mest smälter nog ändå mitt hjärta när han tittar på mig och hans ögon säger: "Jag älskar min mamma".

2 kommentarer:

sojjan sa...

behov av vila efter all "träning"...ser skönt ut:)

Julia sa...

har du kollat på sommarpratarna nått på svt? de är super intressant. i ett avsnitt är underbara clara med din favvo, o hon är folkskygg o nervo de visste jag inte med en "kändis". så alla är vi lika ändå. i samma avsnitt är det en kvinna som förlorat halva sin familj i tsunamin i thailand så de är tungt som fan att se, så du vet om du ska titta, för hon har förlorat 2 barn :(