20.7.11

Bebis-musik!

Inte bara inredning utan även leksaker kan man göra själv till sina barn. Jag älskar att gå i inredningsbutiker, men helst inte för att shoppa, utan snarare för att hämta inspiration och sen gå hem och tillverka sakerna på egen hand istället. Kanske främst för att det är roligt. Men också för att spara pengar, och sist men inte minst för att det är så onödigt med överdriven konsumtion. Jag älskar tyvärr att komma hem från butikerna med kassarna fulla, det får jag nog bara lov att erkänna utan omsvep. Men inget slår ändå känslan av att "det här har jag gjort själv!" (oavsett hur stor dagis-varning det är på saken i fråga) Och på tal om dagis, man kan få många bra idéer av att titta tillbaka på pysselstunderna därifrån. Här kommer ett exempel på en grej till Nilas som jag slängde ihop på några minuter:

Denna skallra/maracas är gjord av sånt som de flesta har hemma. I stort sett alla barnfamiljer har väl en sån där plastförpackning som nappar av hygienskäl kommer förslutna i. De skulle man ju ändå aldrig använt till något annat så kostnaden för dem räknas inte ens tycker jag. Återvinning är bra! Inuti den stoppade jag makaroner som jag målat och sedan förseglade jag den med tejp. Så är det bara att skramla och rassla! Ett annat sätt att göra den på vore exempelvis att stoppa risgryn i den och sy en påse att stoppa den i. (Om man stoppar risgrynen direkt i påsen blir det också en kul leksak, däremot inte en som skramlar.)

Obs; att klistra igen behållaren med lim rekommenderas inte då bebisar undersöker allt med munnen. Just därför skulle jag heller inte klä den i papper eller måla den. Det är dock viktigt att tejpen verkligen håller, så att de inte riskerar kvävas av de målade smådelarna. Därför borde bebisen alltid hållas under uppsikt när den leker med en sån här. Jag kommer aldrig att lämna Nilas ensam med den. (Fast om han vill vara ifred med den när han fyllt arton ska det väl gå bra antar jag, vi får se...)

Made a toy for my son.

1 kommentar:

sojjan sa...

tänkte precis på säkerheten men naturligtvis förstår du det själv...:)