9.6.11

Nordisk sommar.

Regnigt på altanen.


Molnigt på stan.


Och soligt på fjorden.

Fast inte på samma dag. Förstås.

Scandinavian summer.

Idag regnade det från klarblå himmel. Fråga mig inte hur. I morgon ska det bli 29 grader. Verkar som att det blivit dags att hämta ner fläkten från vinden.. Men jag vägrar klaga då detta är vad jag längtat efter! Vi har hängt upp ett draperi framför altandörren som jag hoppas ska hålla getingarna utomhus. De är stora som fåglar (nästan) och skrämmer halvt ihjäl mig. Missar sommarfesten med jobbet, de ska självklart ha den på midsommar, och då får ju vi besök av familjen. Hoppas det blir toppenväder. Ska laga en massa god mat och pynta fint, som vanligt. Och krama Nilas ordentligt innan, då jag inte lär "få tillbaka" honom förrän gästerna åkt hem igen... ;)

På tal om mat, på midsommar tänker jag utan dåligt samvete njuta av allt som står på bordet. Men annars har jag nu börjat gå på en liten "diet", och med det menar jag inte att jag svälter mig på något vis. Aldrig i livet. Nej, men jag försöker helt enkelt äta nyttigare, och så försöker jag låta bli sånt som lagrar fett på kroppen, typ kolhydrater. Det blir inte lätt med tanke på att jag älskar pasta och bröd. För att inte tala om (fett och) socker, min största last. Men nu får det vara nog med frosseriet som sitter i sen graviditeten. Fy vad kämpigt det är att bryta vanor, men när man fixar det känns det så sablans bra. Bara man klarar sig igenom den där första svåra tiden så försvinner ju faktiskt suget. Och märk väl, man har gjort något som ens kropp kommer tacka en för, för nog mår man bättre av mindre socker och kolhydrater allt. Ingen kan säga något annat.

5 kommentarer:

vasa sa...

Vi kanske får göra upp ett schema, så vi inte börjar slåss om honom.
(obs inte allavarligt menat)

Julia sa...

fett är ju bara bra om de är rätt fett. de är fett o protein man ska äta. (börjar jag låta som jonathan... haha;) typ mycke tjock grädde, smör, ost, ägg (du kanske kan äta de i omelett?) osv. i början mår man typ illa men sen kommer kroppen i balans o man har inge sötsug o blir piggare. har funkat för flera av mina polare som ville bli nyttigare! :D

Annasofia sa...

jo jag vet och det nya är att det ska vara äkta smör, fast det förut var precis tvärtom, att det skulle vara fleromättat fett... ja precis, som jag sa så är det kolhydraterna som är största boven och dem jag tänker skära ner på. men börja äta mer fett tänker jag inte göra. tänker definitivt inte göra något som jag mår illa av för att nå mitt mål, haha.

Annasofia sa...

eva, ni kommer nog inte börja slåss men jag räknar inte med att jag och martin får hålla i honom. ;)

sojjan sa...

ni håller ju honom för det mesta ju...;) det ska bli så ljuvligt att få umgås med honom:)och med er andra också naturligtvis:)men ni förstår säkert att han är prioritet nr 1!