2.5.11

Läsa.

I Nilas bokhylla står tills vidare endast hans bebisböcker, samt en samling norska folksagor. (Under skymtar för övrigt hans bunad som han ska ha på 17 maj.)Folksagorna till höger fick vi av Kristoffer och Helga när de var här och grillade igår.Från Mormor fick vi min gamla favoritbok, samt skivan med Tove Janssons fantastiska texter översatta till sång - ett måste!Från Farmor fick vi böcker med skojiga ramsor med tillhörande rörelser. (som visas på en medföljande DVD)Från Mormor (ordboken) och från Farmor (sångboken):


Nilas ska tillåtas inspireras av sagornas värld från start! Och vad mångspråkig han kommer bli, då jag tänkt läsa för honom även på engelska, och han redan har böcker på både svenska, norska och finska! (som inte ens jag kan, haha...)

Books for Nilas.

2 kommentarer:

stellabystarlight sa...

Mysböcker....blir inspirerad! Är glad att jag sparat ganska många av mina gamla barnböcker i mammas källare. Är mindre glad över att någon fått för sig att kissa in genom gallret till förrådet, så väldigt många av böckerna (samt annat) luktar apa...:S
Tror jag har just knyttet-boken faktiskt! Får hoppas den inte är bekissad.

Emilie Winberg sa...

Men åh!! Jag älskar "vem ska trösta knyttet"