28.3.11

Dagens förvärvade kunskaper.

Igår var vi utanför lägenheten för första gången, tog en tur runt kvarteret med vagnen, och idag var vi ute en längre tid, åkte till ett stort shoppingcenter och gjorde en massa ärenden. Så fort han kommer i sin overall somnar han, och han trivs i både vagnen och bilbarnstolen. Vi köpte ju båda av samma märke, med en adapter till vagnunderredet så man kan klicka fast bilbarnstolen på det. Och det var himla praktiskt upptäckte vi idag när vi var och handlade. Man behöver inte spänna loss ungen ur bilen och lägga honom i vagnen, det var bara att lyfta ut stolen och sätta på vagnen. Han sov under hela de fyra timmar vi var där. Vad stolta vi var när folk tittade och ojade sig över hans söthet. Det kommer att bli lättare att få social kontakt nu, människor kommer fram och utbrister: "Åh så nydelig! Vad ni är heldiga!"
Home at last.

8 kommentarer:

Fatima sa...

Åh, vilken sötis. Jag blir alldeles varm i hjärtat! Roligt att läsa om någon som befinner sig några veckor före, jag är själv i vecka 36.

sojjan sa...

Å va söt han e, jag bara längtar till att få träffa och hålla honom =)
va klok du e..man ska göra det som funkar bäst för en själv o barnet.
julia t.ex.var ju inte alls nån som gillade amningen..ja det funkade de första månaderna men det för att jag ville det...det hade ju funkat så bra med dej o din bror... men vid 3 mån ålder visade hon tydligt att nu får det vara nog...
det e bra om man kan strunta i allt "välmenande" från alla håll...du/ni vet bäst vad gäller ert barn. alla barn e individer, inget man kan "klumpa ihop"..
han ser så välmående o trygg ut:)
i vagnen där han e "ihoptryckt" o spretar med armarna:):):)
han ser verkligen ut att vara en blandning av er båda utseendemessigt. långa fingrar o tår...har han det från sin morbror?

sojjan sa...

i vagnen, där med jordgloben, e han exakt dej när du va nyfödd.
symboliserar jordgloben att även han blir en globetrotter...?:)

Annasofia sa...

jag som alltid har tyckt att jag såg så "fel" ut som bebis, men nilas tycker jag är perfektionen självt!! och kanske vi ändå är lika...

stellabystarlight sa...

Bra där, amningen är något som är upp till var och en. Huvudsaken är ju som du skriver att han får mat och närhet, vilket han ju får.
För övrigt: Bilden som är näst längst ner i det här inlägget är nog det absolut sötaste jag någonsin sett. Tjöt av sötma när jag såg den! Overall-ärmarna är typ 3 ggr så stora som hans riktiga armar...:)
Och Skruttet började sparka nu, så jag får tolka det som att h*n också vill ha sådana. ;)

Emilie Winberg sa...

Åh, han är ju sååå underbart söt :)

Annasofia sa...

Jag har faktiskt känt mig rätt så pressad vad gäller amningen. Tycker de tjatar på ganska bra om det... Som sagt ok att det är viktigt med modersmjölken, men varför måste det vara så viktigt att just ge bröstet? Jag gör det gärna och han vill gärna ha det, men nu råkar det sig så att det inte funkar för att han suger så hårt och jag har så känslig hud. Det blöder, gör ont på mig och smakar äckligt för honom. Känns bra nu när jag tagit mitt eget beslut och struntar i alla påtryckningar.

Emilie Winberg sa...

haha, gillar armarna på dom sista bilderna där. Björn rakt ut, kanin rakt upp!